Meest gestelde vragen en antwoorden nieuwe container
Wanneer krijg ik mijn container?
De week waarin uw containers geleverd wordt staat in de brief die u ontvangt. Het bedrijf Kliko trekt de hele maand juli uit voor de bezorging. Daarnaast kunt u op www.kliko.nl/nederweert opzoeken op welke dag de container geleverd wordt.
Wat als ik niet thuis ben als de container geleverd wordt?
U hoeft niet thuis te blijven voor de bezorging van de container. Kliko zet de container op uw oprit of voor uw woning. Indien u niet thuis bent als de container bezorgd wordt, kunt u buren, vrienden of familie vragen om deze container weg te zetten.
Ik krijg een container, maar ik ben dan op vakantie
U hoeft niet thuis te blijven voor de bezorging van de container. Kliko zet de container op uw oprit of voor uw woning. Indien u niet thuis bent als de container bezorgd wordt, kunt u buren, vrienden of familie vragen om deze container weg te zetten.
U kunt daarvoor contact opnemen met Kliko om de levering af te stemmen.
Blijft het tussenschot in de duobak zitten?
Ja, het tussenschot blijft in de duobak zitten vanwege stevigheid van de bak. Ook zitten er gaten in de container waar ongedierte doorheen kan als het tussenschot wordt verwijderd.
Ik heb geen ruimte voor 2 containers
Er is gekozen voor een 140 liter container. Deze is bijna de helft kleiner dan de duobak. Voor appartementen en hoogbouw leveren we maatwerk.
Ik heb geen GFT, maar ik moet wel voor GFT betalen in het vastrecht
Het vastrecht is opgebouwd uit verschillende onderdelen, denk aan de kosten voor de inzameling van glas, PMD, luiers, de milieustraat, restafval en GFT. De gemeenteraad heeft besloten de kosten voor het inzamelen en verwerken van afval op een andere manier vorm te geven. Zo is het weegsysteem afgeschaft. U betaalt niet meer per kilo voor GFT en restafval, maar u betaalt per lediging van de restafvalcontainer.
Ik heb maar een klein huishouden en wil daarom een kleinere container.
Voor appartementen en hoogbouw leveren we maatwerk. Voor de overige woningen gaan we ervan uit dat er voldoende ruimte is rond de woning (tuin/berging/garage/ etc.). Een container is adres gebonden.
Ik heb maar een klein bodempje afval in de container. Moet ik daar iedere keer voor betalen?
Restafval kunt u opsparen. U hoeft de container niet elke keer dat deze wordt geleegd aan te bieden. Hoe minder vaak u de container aanbiedt hoe goedkoper dat uiteindelijk voor u is.
Veranderen de inzamelroutes?
Van Kaathoven is bezig met de routes samen te stellen. Mogelijk dat de huidige routes wijzigen. Zodra de inzamelroutes bekend zijn, communiceren we hierover.
Ik heb een vraag of klacht over mijn container of het leveren ervan
Voor vragen en klachten over het leveren van de nieuwe restafvalcontainer kunt u contact opnemen met het callcentre van Kliko Eurobins via 088-011 59 50 of via informatielijn@kliko.nl.
Wat kost het ledigen van een restafvalcontainer? Hoe vindt de betaling plaats?
Het ledigen van de restafvalcontainer kost € 4,26 per lediging. De betaling van de ledigingen vindt achteraf plaats, gelijktijdig met de overige gemeentelijke belastingen.
Hoe ziet het afvalsysteem eruit?
Vanaf 1 september gebruikt u de huidige groene duobak alleen nog maar voor GFT (groente-, fruit-, en tuinafval). Voor het aanbieden van GFT betaalt u niets extra. Voor het aanbieden van restafval gebruikt u de nieuwe grijze container. U betaalt voor het aanbieden van restafval € 4,26 per lediging.
PMD blijven we wekelijks ophalen via de speciale doorzichtige zakken. Luier- en incontinentiemateriaal blijven we apart inzamelen via de bekende inzamellocaties. Het inzamelen van glas, textiel en oud papier verandert in 2023 niet. Ook voor de milieustraat verandert er niets.
Vanaf wanneer kan ik de nieuwe container gebruiken?
Het nieuwe afvalsysteem start 1 september. U kunt de nieuwe container gebruiken vanaf de laatste lediging van de (oude) duobak in augustus.
Mist u informatie of heeft u een vraag? Stel deze dan bij voorkeur via info@nederweert.nl. We proberen u zo snel mogelijk te beantwoorden.